Overzicht Keramiekworkshops

Ik organiseer draaiworkshops, keramiekworkshops voor kinderen en masterclasses (vooral Raku en andere stooktechnieken).
Voor het aanbod workshops in mijn atelier in Waatschoot kan je terecht op de website van keramiekcentrum Keramika.

Workshops op maat en op verplaatsing zijn ook steeds mogelijk. Om de mogelijkheden te bespreken contacteer je me best op +32 473 66 32 78 of via e-mail: info@keramiekbusin.be

Meer over pottendraaien

Workshop pottendraaien ClabecqDraaien is een heel leuke ervaring en geeft een intens gevoel van vrijheid. Pottendraaien vergt veel oefening. Het is een kunst die letterlijk “in je handen moet kruipen”.
Workshops zijn een heel goeie manier om praktijkoefening op te doen: je kan 5 dagen intens oefenen onder individuele begeleiding, zodat je gegarandeerd snel vorderingen maakt.
We werken ongeveer 6 uren per dag met een koffie/thee pauze in de voormiddag en een pauze van een uur ’s middags.
Na de workshop zijn al de voorwerpen afgewerkt en na het drogen worden ze ruw gebakken (biscuit).
Tijdens de workshop worden afspraken gemaakt om in groepjes van 3 mensen te komen glazuren. Het glazuren duurt ongeveer drie uur. Dan worden de potten opnieuw gebakken tot hoge temperatuur. Na één tot twee weken kan je je creaties komen afhalen.

 

Keramiek voor kinderen

Met klei boetseren is een heel leuke en verrijkende ervaring voor kinderen. Het ontwikkelt hun creativiteit en hun handvaardigheid en het geeft hen de mogelijkheid om driedimensionaal te werken.
Françoise gaf jarenlang elke woensdagnamiddag keramiekles aan kinderen in de keramiekateliers van Clabecq. je kan bij haar terecht voor kinderworkshops met klei op maat (kleien, boetseren, draaien).

 

Een keramieksessie boeken

Het is mogelijk om met een klas, een jeugdbeweging of een groep vrienden naar het atelier te komen om iets te maken, wat uitleg te krijgen over keramiek en een demonstratie draaien te beleven.
Een sessie duurt twee tot drie uur, met een maximum van 12 kinderen en een begeleider.
De sessie kost 175€, klei en bakken inbegrepen.

Overnachten in de buurt

Wil u een workshop bijwonen in Waarschoot en zoekt u voor enkele dagen logement, kijk dan op deze pagina met adressen van kamers, campings en jeugdherbergen in de buurt.