Workshop pottendraaien in Lovendegem van 4 tot 8 augustus 2014

Voor beginnelingen en gevorderden.
Maximum 7 deelnemers. 5 dagen intens oefenen onder individuele begeleiding, zodat je gegarandeerd snel vorderingen maakt.

Als gevorderde krijg je een programma op maat: je stelt je objectieven samen met Françoise zoals een bepaalde vorm leren draaien of met meer klei werken.

Als beginneling leer je de basis van het pottendraaien: centreren en optrekken. Je zal kleine voorwerpen als tassen en kommen kunnen maken.

Na de workshop zijn 15 van je voorwerpen afgewerkt en ruw gebakken (biscuit).
Het glazuren gebeurt in Lovendegem op maandag 15 of dinsdag 16 september telkens vanaf 9u30 tot 12u (dag te kiezen bij inschrijving).

cursus pottenbakken draaien

Wanneer?

Draaien van maandag 4 tot vrijdag 8 augustus 2014 van 9u tot 16u.
Glazuren in Lovendegem op maandag 15 of dinsdag 16 september van9u30 tot 12u (dag te kiezen bij inschrijving).

Waar?

Atelier Françoise Busin Eeksken 21 9920 Lovendegem

Atelier Françoise Busin, Lovendegem Routeplan

Prijs:

275€ in totaal, waarvan een voorschot van 80€ bij inschrijving en een saldo van 195€ te betalen voor 7 juni 2014 op rekeningnummer BE03 0014 7932 6384.

Het bakken en het glazuren van 15 gemaakte werken is inbegrepen in de prijs. Klei kan je ter plaats kopen.

Hoe inschrijven?

Je kunt je inschrijven door te mailen of bellen naar Françoise 0473 663 278, info@keramiekbusin.be .
Je inschrijving is pas geldig na het betalen van het voorschot. Je kan je inschrijving annuleren tot 8 weken voor het begin van de workshop. Dan krijg je je voorschot terugbetaald.
Als je later annuleert krijg je je inschrijvingsgeld terug als er meteen iemand gevonden wordt om je plaats in te nemen. Er is vaak een wachtlijst. Denk er dus aan op tijd te annuleren.

Programma:

Workshops zijn een heel goeie manier om praktijkoefening op te doen: je kan 5 dagen intens oefenen onder individuele begeleiding, zodat je gegarandeerd snel vorderingen maakt.
We werken ongeveer 6 uren per dag met een koffie pauze in de voormiddag en een pauze van een uur ’s middags .

Beginneling:
Françoise leert je centreren en draaien. Ze coacht en begeleidt de cursisten stap voor stap. Je wordt steeds in de gaten gehouden, zodat fouten snel gecorrigeerd kunnen worden. Je leert de klei aanvoelen en je eerste vormen draaien: tassen, kommen, vazen.

Gevorderde:draaiworkshop-hoves
Je krijgt een programma op maat en kiest samen met Françoise waarin je je verder wilt verdiepen:

  • een nieuwe vorm maken zoals: potten met deksels, borden, theepotten, schalen.
  • je vormgeving verbeteren: je leert kijken naar de vormen en ze stuk per stuk te veranderen tot een boeiend voorwerp ontstaat.
  • Meer klei centreren om groter te werken.

Afdraaien:
We besteden even veel tijd aan het afdraaien en het afwerken van de potten dan aan het draaien. Zo krijg je de mooiste resultaten. Al bij het begin zou je moeten weten hoe je voorwerp achteraf eruit zal zien. Anticiperen op het afdraaien, textuur en decoratie is belangrijk.

Glazuren:
Er is een halve dag glazuren inbegrepen in de workshop op maandag 15 of dinsdag 16 september telkens vanaf 9u30 tot 12u (dag te kiezen bij inschrijving). Door je werk te glazuren wordt wat je gemaakt hebt “echt” en kan je het gebruiken. Je mag 15 stukken laten bakken. De glazuren worden gebakken op steengoed temperatuur, 1240°. Ze zijn gemaakt door Françoise volgens haar eigen recepten. Je mag kiezen tussen een twintigtal kleuren.

Meebrengen:
Je kunt best werkkleren en -schoenen aandoen. Breng 4 oude handdoeken mee en je gereedschapsdoos als je er een hebt. Je lunch breng je ook mee.
Er wordt gezorgd voor thee en koffie.

pottendraaien afdraaien